נזקי גוף לאחר תאונות דרכים – בישראל יש חוק לנפגעי תאונות דרכים שנכנס לתוקף בשנת 1975. הוא מבטיח שנפגעים מתאונות דרכים יקבלו פיצוי על נזקי גוף שנגרמו להם. החוק מטיל אחריות מוחלטת על הביטוח, כלומר ללא קשר לכל נסיבות אחרות, אתם יכולים להיות זכאים לפיצויים. המשמעות היא שאם נגרם לכם נזק בתאונה, או אפילו אם זו אשמתכם, תהיו זכאים לפיצוי.
החוק מגדיר פגיעה בגוף כ"מוות, פציעה או מחלה נפשית או פיזית". ההגדרה של תאונת דרכים היא "התנגשות ברכב מנועי הגורמת למוות, פציעה קשה או מחלה קשה של אדם אחד או יותר". חבלה גופנית מוגדרת כ"פגיעה גופנית חמורה" וכוללת מוות. החוק מגדיר פגיעה פיזית חמורה כשבר, נקע, פצע חתך עמוק הדורש תפירה או ריפוי על ידי סיכות או ברגים.
עורך דין נזקי גוף עקב תאונות דרכים
לאחר תאונת רכב, חשוב מאוד לערב עורך דין תאונות דרכים. ישנם עורכי דין שונים העוסקים בתאונות דרכים. למשל, ישנם עורכי דין העובדים מול המוסד לביטוח לאומי, בעוד אחרים מתמחים בייצוג נפגעי תאונות הדרכים מול החברות ביטוח הפרטיות. ישנם גם עו”ד המייצגים נהגים שנגרמו להם נזקים בגוף בבית משפט מול נהגים אחרים המעורבים בתאונה.
מי זכאי לתביעת פיצויים בשל נזקי גוף
על פי החוק, תאונת דרכים היא: "אירוע בו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". במילים אחרות, כל תאונה שתתרחש במהלך השימוש בכלי רכב המשמשים לתחבורה תיחשב כתאונות דרכים, ויש לה זכות לשכור עורכי דין לקבלת הפיצויים על נזקי גוף שנגרמו להם בעקבות תאונת הדרכים שעברו. הגדרות החוק כוללות גם תאונות שנגרמות בעת חניה, אפילו אם הנהג חנה במקום אסור, גם אירועים של פיצוץ או התלקחות הרכב.
ישנם מקרים ספציפיים בהם אין זכאות לתביעת פיצויים, והם: מי שאחראי לתאונת הדרכים וגרם לה בכוונה תחילה, בעל רכב שהתיר לנהג אחר לנהוג ברכבו ללא כיסוי ביטוח על אותו נהג, נהיגה ללא רישיון נהיגה או רישיון רכב, אם התאונה התרחשה בעת ביצוע פשע, נהיגה ברכב ללא ביטוח.
הליך התביעה על נזקי גוף
בישראל יש חוק שכל נהג חייב לרכוש ביטוח חובה, ביטוח זה מכסה על תאונות שנגרמו לנהג ברכב, כולל פציעות של הנהג עצמו, הנוסעים בתוך הרכב או הולכי הרגל בכביש שנגרמו להם נזקים בגוף בעקבות התאונה. כאשר מתרחשת תאונת דרכים, כל נהג/נוסע שנפגע יכול לתבוע את ביטוח החובה של מי שגרם לתאונה.
גם אם נהג הרכב הפוגע הוא נהג לא מבוטח, או אם מדובר בתאונת פגע וברח שבה זהות הנהג הפוגע והגוף המבטח אינם ידועים, ישנו מנגנון פיצוי בחוק הפלת”ד הנקרא " קרנית". קרנית היא קרן פיצויים לנפגעי תאונות דרכים העוזרת לנפגעי תאונות דרכים שלא יכולים לתבוע את חברת הביטוח, לזכות בפיצויים בעקבות תאונת הדרכים שחוו.